Langkah berjaga-jaga mesin kopi

- Feb 07, 2019-

1. Jangan gunakan mesin kopi apabila air dihentikan.


2. Sebelum mengendalikan mesin kopi, sila ambil perhatian bahawa apabila penunjuk tekanan dandang mencapai kawasan hijau (1 ~ 1.2bar), suhu stim stim, muncung salur air panas dan salur air memasak sangat tinggi. Tolong jangan dedahkan tangan anda ke kawasan sekitar untuk mengelakkan kerosakan daripada suhu tinggi.


3. Apabila mengepam motor pengatur, perhatikan sama ada nilai tekanan air pada tolok tekanan berada di kawasan hijau (8 ~ 10bar).


4. Untuk mengelakkan bahaya terlalu panas, sila pastikan bekalan kuasa lancar, salur masuk dan keluar ventilasi tidak boleh disekat; pemegang cawan panas tidak boleh menutup tuala atau sejenisnya kecuali plat cawan.


5. Cawan mesti kering sebelum ia boleh diletakkan pada pemegang cawan hangat. Jangan letakkan barang lain pada pemegang cawan panas kecuali cawan.


6. Jika anda tidak menggunakan mesin kopi untuk masa yang lama, matikan kuasa dan lepaskan tekanan di dalam dandang.


7. Sebarang aksesori mesin dan peralatan tidak boleh disikat dengan wayar besi, berus keluli, dan sebagainya; ia mesti digosok dengan teliti dengan kain lembap.


8. Masukkan jumlah serbuk kopi yang betul ke dalam pemegang cawan penapis dan sambungkannya dengan mengendalikan tekanan. Jangan biarkan residu serbuk kopi tinggal di pinggir mangkuk penapis, elakkan masuk udara semasa proses memasak untuk mengurangkan tekanan, dan melanjutkan kepala memasak. Kehidupan gasket itu.