Mengenai kemahiran membeli periuk penebat

- Jan 15, 2019-

1. melihat jenama cawan, tetapi tidak lebih mahal lebih baik, cawan kos efektif benar-benar baik.


2. Jangan hanya melihat berat badan. Kebanyakan orang berfikir bahawa cawan penebat lebih berat, lebih baik kualiti dan lebih baik kesan penebat. Malah, pandangan ini salah. Sebab mengapa cawan itu adalah kerana pengeluar menambah sesuatu seperti potongan magnet ke magnet untuk kualiti air, cawan ini juga cawan kesihatan, dan ia bukan cawan termos, kerana cawan penebat sebenar umumnya Dilindungi oleh vakum.


3. bergantung kepada sama ada vakum vakum adalah vakum sebenar, kerana semua orang tahu bahawa udara mempunyai konduksi haba tertentu, dan dalam keadaan vakum, suhu tidak akan ditransmisikan, jadi kesan penebalan vakum vakum adalah baik, Yang paling penting Satu perkara adalah melihat tahap vakumnya. Cara paling mudah untuk mengenal pasti tahap vakum adalah untuk mencurahkan air panas ke dalam cawan. Selepas beberapa saat, sentuh cawan dan bahagian bawah cawan untuk haba. Semakin rendah suhu, lebih baik penebat dan kesan penebat.


4. melihat kualiti cawan dan teknologi pengeluaran pengeluar terpakai kepada standard, terutamanya untuk melihat penampilan, dari badan cawan ke bahagian bawah cawan sama ada terdapat sebarang lipit, apa-apa bentuk cawan yang kelihatan lancar, perkhidmatannya Kehidupan secara amnya lebih baik daripada kimpalan Jejak cawan lebih lama. Selain itu, kerana ia dibuat oleh proses bersepadu, kebarangkalian kebocoran gas kurang daripada cawan dengan tanda kimpalan.